Is Splitsen bij Blackjack interessant of niet?

Het is algemeen bekend dat het blackjack spel je als speler verschillende (hulp)middelen aanbiedt die er in de praktijk voor zouden moeten zorgen dat het voordeel van jou als speler wordt opgekrikt. De mogelijkheid om te splitsen is zo’n mogelijkheid. Het splitsen van een hand wordt mogelijk op het ogenblik dat je over twee kaarten beschikt die beiden over dezelfde waarde beschikken.

Na het splitsen wordt elke kaart één keer toegekend aan een hand en wordt de inzet die je oorspronkelijk hebt geplaatst verdubbeld. Het splitsen van een hand met twee gelijke kaarten bij blackjack kan er op dat vlak dan wel voor zorgen dat je potentiële winst wordt verhoogd, het kan er eveneens voor zorgen dat je te maken krijgt met een dubbel verlies indien de speelronde onverhoopt verloren gaat. Dit zorgt er voor dat veel spelers zich de vraag stellen of splitsen bij blackjack nu wel of niet interessant is.

Verschil met verdubbelen

Omwille van het feit dat de inzet wordt verdubbeld tijdens het splitsen bij blackjack wordt er vaak de vergelijking gemaakt met de ‘verdubbelen’ optie. Toch moet het gezegd dat deze beide opties in de praktijk heel veel ten opzichte van elkaar verschillen. Daar waar er bij splitsen immers plots gebruik wordt gemaakt van twee handen is dat bij het verdubbelen niet het geval. Bovendien kan je na het splitsen van je hand nog zoveel kaarten extra vragen als je wil. Ook dat is bij het verdubbelen niet zo. Wanneer je dit hebt gedaan is het immers nog maar mogelijk om één extra kaart aan de dealer te vragen waarna de speelronde zal worden beslist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.