Resplit bij Blackjack, interessant of niet?

Iedereen die al een keer een spelletje blackjack heeft gespeeld weet wel hoe het splitsen van kaarten werkt. Wanneer de dealer je twee keer dezelfde kaart heeft gedeeld kan je er zelf voor kiezen om deze kaarten te verdelen over twee handen. Dit is uiteraard geen verplichting, maar het kan wel interessant zijn. Door het splitsen van gunstige kaarten kan je namelijk als speler zomaar even kans maken op een verdubbeling van de winst. Zijn er ook risico’s aan het splitsen verbonden? Omdat er met twee handen wordt gespeeld wordt er eveneens een dubbele inzet geplaatst. Wanneer de speelronde verloren gaat zal je dan ook niet één, maar wel twee keer je geplaatste inzet verliezen.

Wat is een resplit?

Wist je echter dat het ook mogelijk is om een zogenaamde resplit uit te voeren? Aan een resplit is zoals de naam reeds laat vermoeden altijd een eerste split vooraf gegaan. Ondanks het feit dat de kans klein is dat de dealer je dan opnieuw twee dezelfde kaarten deelt is het wel mogelijk.

Is er sprake van een resplit, dan worden de gelijke kaarten opnieuw over meerdere handen verdeeld en dien je als speler uiteraard wederom een extra inzet te plaatsen. Een resplit brengt dus de nodige risico’s met zich mee, maar wanneer ze goed uitpakt kan je er op deze manier uiteraard heel wat extra geld mee verdienen. Let wel op, een resplit wordt niet door alle online casino’s aangeboden, verder heeft het ook invloed op het huisvoordeel van het spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.