Saoedi-Arabië: het nieuwe Las Vegas!

Vanaf volgend jaar wordt er begonnen met de bouw van een gigantisch nieuwe stad die volledig in het teken komt te staan van ontspanning en vrije tijd. Op deze manier wil het land zich alvast voorbereid op een nieuwe inkomstenbron wanneer de oliebronnen in de toekomst opdrogen.

Alles erop en eraan
2022 moet het jaar zijn dat deze enorme nieuwe stad geopend wordt. Je kan het zo gek niet bedenken of ze zijn het al van plan te bouwen. Van een safari zone, tot een racecircuit. Ook een pretpark en casino’s zullen hier worden gerealiseerd. “Het wordt de grootste culturele, sportieve en ontspannende stad van het hele land.” geeft Mohammed bin Salman aan volgens het officiële persagentschap van Saoedi-Arabië. Vanaf volgend jaar zal de bouw hiervan al beginnen. De stad zal maarliefst 3 keer zo groot worden als de Franse hoofdstad Parijs en krijgt een oppervlakte van 334 vierkante kilometer.

Conservatief
Hoewel de bevolking van Saoedi-Arabië zelf erg conservatief is, wordt deze bouw toch gerealiseerd. Het is ook bedoeld voor de toeristen. Er wordt hiervoor zelfs een speciaal agentschap opgericht.

Oliehandel
Op dit moment is de oliehandel nog export nummer één in het land, maar de prijsdalingen van de laatste jaren heeft ervoor gezorgd dat het koninkrijk een groot financieel tekort heeft opgelopen. De kroonprins is zelf de architect van de ‘pretstad’ en zal op deze manier meer verscheidenheid brengen in de economie van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.